Nitko kao Kostelići

Header

24.12.2015

Brat i sestra Kostelić zajedno imaju deset olimpijskih odličja. Jasno, to je vrh sporta, apsolutna kruna karijere. No, Janica i Ivica zajedno nečeg imaju čak i više. Trofeja Sportaš godine Sportskih novosti.

Obitelj Kostelić pospremila je čak 13 prepoznatljivih zlatnih trofeja Sportskih novosti. Sve da nema ni jedne druge medalje, trebalo je samo zbog tih 13 "kanti" (8 Janičinih i 5 Ivičinih) u uporištu Kostelićevih u Gračanima obaviti proširenja kuće.

Janica Kostelić, osim što je apsolutna rekorderka po broju osvojenih naslova SN sportaša godine, ujedno je ostvarila osobit pothvat. U cijeloj karijeri samo jednom, 2004. - ali samo zato što zbog operacije štitnjače nije nastupala cijelu sezonu - nije bila najbolja u Hrvatskoj. Razdoblje od 1998. do 2006. bilo je jednostavno Janičina era. Čak i 1999. kad nije osobno mogla preuzeti nagradu, već je to učinio otac Ante, dok mu se kći oporavljala u bolnici od stravičnog pada u St. Moritzu.

Kostelići su u dva navrata potpuno privatizirali naš izbor, pretvorili ga u obiteljsku feštu – 2002. i 2003. Tih su godina Janica i Ivica zajedno bili na postolju! No, i Ivica je također rekorder. Pet kruna najboljeg sportaša u državi, osim njega, osvojili su još samo Dragutin Šurbek i Goran Ivanišević.